07 de juliol 2023

Todo por la Tapia - Punta Camarasa

La Punta Camarasa és un indret discret i allunyat de les massificacions que pateix Camarasa.  

Ja sigui per l'aproximació, la roca o la desinformació referent a aquesta zona, no hi apareixen vies fins als anys 2019/2020, que el jovent del terme n'hi obra dos de consecutives en dos anys consecutius, la CNT i la Flor d'agost. 

A principis de 2023 la cordada denominada Escaladores Muertos obra la via Mi aguita amarilla i al juny del mateix any Gerard Folch i Jordi Martí enllesteixen la via Todo por la Tapia. Aquestes dos últimes entren pel contrafort i naveguen pel centre del pany principal.



 

La Todo por la Tapia és una via d'aventura amb poc equipament fix. Recorre un itinerari interessant en busca dels diedres, les plaques i les fisures amb la roca de millor qualitat. 




Material: Joc de Totems, joc d'Aliens, Tascons i unes 12 cintes.

Accés: Deixem el cotxe al parking just abans de la barrera de la carretera de la presa. Caminem uns metres dircció la presa fins trobar, a mà dreta, una pista amb un tanca. Flanquegem l'entrada cap amunt i al cap d'un metres trobem unes escales que s'enfilen costa amunt. Acabades les escales seguim per corriol en direcció les Bessones fins trobar una tartera (fites) i la seguim. Ens desviem a la dreta a buscar l'inici de la via.

Descens: Arribats al cim anar a mà dreta a buscar l'última reunió de la via Mi agüita amarilla i des d'allà fem 3 ràpels. Una vegada a la feixa seguir avall per terreny trepitjat fins a trobar una corda fixa que ens ajudara a superar un ressalt. Després de superar el ressalt ja serem a la tartera de pujada i només caldrà desfer el camí d'accés.


Donar les gràcies al Joan Asín per cedir-nos les fotos utilitzades per fer les ressenyes! 




 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Via del Killo a les Roques del Pelat a Vilanova de Meià.

 La via del Killo es un itinerari variat de quatre tirades on la qualitat de la roca es variable passant de molt bona a dolenta. La dificult...